Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου δραστηριοποιείτε στον χώρο της οινοποιεία από το 1985.

Το κτήμα βρίσκετε στο Άρμα  Δήμου Τανάγρας μόλις 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Στο κτήμα με έκταση 80 στρεμμάτων καλλιεργούνται έξι διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, Σαββατιανό, Ροδίτης και Ασύρτικο από τα λευκά, και SyrahMerlotκαι GrenacheRougeαπό τα ερυθρά.

Από το 1995 ξεκίνησε η βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών και το 1998 παράχθηκαν τα πρώτα εμφιαλωμένα βιολογικά κρασιά του οινοποιείου.

Το 2006 το οινοποιείο εκσυγχρονίστικε και δημιουργήθηκε εξαρχής μέσα στο κτήμα με σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και εμφιάλωσης. 

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία των βιολογικών κρασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2010 ξεκίνησε πειραματικά η βιοδυναμική καλλιέργεια του κτήματος.

 Μετά από δύο χρόνια συστηματικής βιοδυναμικής καλλιέργειας το κτήμα Παπακωνσταντίνου είναι το πρώτο οινοποιείο που παίρνει πιστοποίηση Demeter * και στην καλλιέργεια και στην οινοποίηση από τον πιστοποιητικό οργανισμό Βιο Ελλάς.

 

Κάθε χρόνο λαμβάνουμε μέρος σε διεθνή εκθέσεις βιολογικών προϊόντων όπως είναι η BioFach στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Τα κρασιά εξάγονται σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο  και Δανία.

 

** Η πιστοποίηση Demeter είναι από Γερμανικό πιστοποιητικό οργανισμό και συνεργάζεται στην Ελλάδα με την Βιο Ελλάς, βασίζετε στις αρχές του RudolfSteinerάπου και ανάπτυξε την βιοδυναμική καλλιέργεια.